Zima je za námi a my s velkou radostí plnou jarní pohody a slunečního svitu odkládáme péřové bundy, těžké kabáty, rukavice a huňaté čepice. Jaké trendy má letošní jaro? Pojďte se s námi podívat do světa módních novinek i retro návratů. Máme za to, že letošní jarní nápady v oblasti módy vás jistě budou bavit!

Jarní klid a nohy v teple 

Teploty se pomalu začínají přes den pohybovat ve vyšších hodnotách, než jsme byli zvyklí v zimě, a my si proto můžeme dovolit odložit zateplené legíny a teplé zimní kalhoty. Teď už můžeme v klidu nosit lehčí legíny a středně teplé dámské punčochy. Jaké jsou barevné trendy punčoch? Vévodí jemné pastelové tóny, klasikou je jako každý rok černá barva a tu a tam se objevují i punčochy se vzorem nebo potiskem. 

Vytáhněte kabáty!

Baloňáky a trenčkoty jsou zároveň retro a stále se vracejícím evergreenem. Letos se totiž budou opět nosit. Jejich barvám dominují bledé, až vybledlé a jejich střihy připomínají spíše domácí župany. Každopádně jsou velmi lehké, splývavé a pohodlné. Zamilujete si je hned při prvním nošení! 

Košilové šaty všem

Zbožňujeme košilové šaty! Jsou totiž neuvěřitelně rozmanité, pohodlné a hlavně slušivé. Mohou si je totiž dovolit i boubelky a plnoštíhlé dámy. Letošním košilovým šatům vévodí květované vzory, pestré barvy a délka těsně pod kolena. Pokud máte hezký kožený pásek, nebojte se jej ke svým šatům použít! 

Dlouhé vesty pro zahřátí

Jarní teploty jsou pravidelně doprovázeny nošením vest všeho druhu. Letos to budou prošívané vesty dlouhé až do půlky stehen. Módní návrháři objevili lesklé metalické odstíny a milovníci vest je přijali s otevřenou náručí. Jarní vesty jsou doplněny slušivou kapucí pro případ dubnového deštíku. 

Oversize oblečení si drží styl!

I letošní jaro si užívá tento styl nadměrných velikostí. Oversize oblečení milujeme i my. Dokáže skrýt drobné vady postavy a dají se s nim vyvarovat sympatické kombinace stylů. Jak správně nosit tento módní styl? 

Rolovací batohy

Tohoto trendu si všiml snad každý. Kdo má nový batoh, má většinou ten s rolovacím topem. Tyto batohy zachvátily celý módní svět, jsou totiž překrásné a ještě k tomu praktické. Díky rolovací horní části se dají zvětšit na velkoobjemový batoh. V základní velikosti se do nich vejde například notebook, pro něj batohy disponují i zvláštní přihrádkou. Mají spoustu potřebných kapes a v barvách si užívají pastelové i výraznější veselé. Už je také máte? 

Legíny a zase legíny

Tento druh dříve sportovních nebo domácích kalhot zaznamenal v posledním roce opravdový boom. Některé ženy je nosí od rána do večera! A některé v nich možná dokonce i spí. Do společnosti, pod sukni a pod šaty se nosí spíše ty jednobarevné. Na sport nebo za zábavou se zase nosí pestré vzory, vtipné potisky i divoké zvířecí motivy. 

Příroda a udržitelnost

Ta se promítá i do módního průmyslu. A to je skvělá zpráva. Nebojte se proto sáhnout mezi svoje starší modely a vyndejte ze šatníku komplet v retro stylu. Letošní jaro miluje hippie style, oversized mikiny a oblečení z druhé ruky. Pokud vás oslovil styl devadesátek, užijte si vycpávky, bokové sukně a široké kalhoty. A jaké barvy mají jaro v hrsti? Našim tipem je sytě žlutá, svěží tmavě zelená a pistáciová. Jaro umí byt v barvách opravdu veselé. 

Užíváte si také jarní módu jako my? Napište nám do komentářů, které retro kousky jste letos oprášili a pyšně je nosíte do společnosti! Těšíme se na spoustu svěží jarní inspirace!

Stanislava Malínková